Tuinhuis kopen? Waar moet ik op letten..

U bent op zoek naar een tuinhuis die goed in uw tuin past en voldoet aan uw wensen. Waar moet u op letten bij het kopen van een tuinhuis? We leggen het u uit in dit artikel. Bedenk bij uzelf waarvoor u het tuinhuis wilt gebruiken. Alleen om spullen op te bergen? Of wilt u ook een overkapping zodat u tijdens warme zomerdagen in de schaduw kunt vertoeven of tijdens een regenachtige dag toch droog in uw tuin kunt zitten? Bent u het zat dat de deur van het tuinhuis weer klemt of dat u weer aan het schuren en schilderen moet om het tuinhuis weer enigszins toonbaar te maken?

Wat voor soorten tuinhuizen zijn er?

Er zijn natuurlijk veel soorten tuinhuizen. Zo kunt u kiezen voor een tuinberging (ook wel bekend als schuur of opberghok) of een tuinhuis met overkapping (tuinpaviljoen of tuinhuis met veranda). Voordat u een tuinberging of tuinhuis met overkapping gaat kopen is het belangrijk dat u goed nadenkt over het materiaal. Het materiaal is namelijk bepalend voor de uitstraling maar ook de mogelijkheden omtrent een toepassing. Niet elke materiaal is geschikt voor alle oplossingen of toepassingen. Zoekt u bijvoorbeeld een gastenverblijf, hobbyruimte of een tuinkantoor? Dan is een houten tuinhuis waarschijnlijk geen goede keuze. U wilt in dat geval meer comfort, zoals geen condensvorming en een goede warmte- en koude isolatie.

Welke materiaal kies ik voor mijn tuinhuis?

Tuinbergingen en tuinhuizen worden van allerlei soorten materialen gemaakt. De meest gebruikte materialen zijn hout, kunststof, metaal, aluminium of EPS (Expanded Polystyreen) sandwichpanelen. Hermes Tuinhuizen heeft er voor gekozen om haar tuinhuizen te maken van EPS sandwichpanelen. De wanden en daken van deze tuinhuizen zijn volledig geïsoleerd. De buitenzijde van de wandpanelen is voorzien van een topcoating, die bestand is tegen UV-straling. De panelen verkleuren niet; schilderen behoort tot het verleden. De aluminium ramen en deuren zijn ook geïsoleerd en voorzien van dubbel glas. Door de uitstekende kwaliteit en het gebruik van praktische en kwalitatief hoogwaardige materialen is het tuinhuis totaal onderhoudsvrij. Extra niet onbelangrijk voordeel is dat de grondstoffen waaruit de EPS sandwichpanelen vervaardigd zijn, volledig hergebruikt kunnen worden.

Zelf een tuinhuis bouwen?

Bent u zelf een handige klusser en in staat om zelf een tuinhuis in elkaar te zetten? Onze tuinhuizen worden geleverd als bouwpakket en kunnen aan de hand van door ons geleverde handleidingen waarin wij stap voor stap laten zien hoe u uw tuinhuis in elkaar kunt zetten, gemonteerd worden.

Hulp nodig bij uw keuze?

Wilt u meer te weten komen over onze tuinbergingen, tuinhuizen met overkapping of schuttingen? Neem direct contact met ons op. We brengen u graag in contact met één van onze resellers.

Recente blog artikelen

Het perfecte toevluchtsoord: een mancave tuinhuis

Het perfecte toevluchtsoord: een mancave tuinhuis

Een mancave: de stiekeme droom van elke man. Het is de perfecte toevluchtsoord waar je volledig kunt ontspannen of waar je jouw favoriete activiteit kunt uitoefenen. Mancaves kunnen in allerlei soorten en maten worden gebouwd, maar tegenwoordig is het voornamelijk een...

Lees meer
Creëer het perfecte buitenverblijf met een poolhouse!

Creëer het perfecte buitenverblijf met een poolhouse!

Stelt u eens voor, achter het zwembad waar u net een laatste verfrissende duik heeft genomen staat een poolhouse. Met een handdoek om uw middel stapt u direct dit huisje achter in de tuin in. Deze plek biedt een oase van rust, waar u kunt genieten van een warme...

Lees meer
Een tuinkantoor kopen? Dit is de ideale oplossing!

Een tuinkantoor kopen? Dit is de ideale oplossing!

Wilt u een tuinkantoor kopen? Door de steeds maar aanzwellende files, die enorme bergen met geld kosten, het stikstofprobleem en recent de Corona crisis, krijgen veel mensen (noodgedwongen) behoefte om thuis te werken. En dan niet in de woonkamer, waar u vaak gestoord...

Lees meer

Ontwerp uw eigen tuinhuis

Een wit of zwart tuinhuis? Met of zonder overkapping? Dat is bij Hermes geen probleem. Ontwerp uw eigen tuinhuis of tuinberging en ontvang op basis hiervan uw offerte.

Download onze brochure

Wilt u alles over onze tuinbergingen, tuinhuizen met overkapping en schuttingen op uw gemak teruglezen? Vul uw naam en e-mailadres in en ontvang onze brochure binnen 1 minuut in uw mailbox.

Interesse in onze producten?

Alle tuinhuizen en schuttingen van Hermes Tuinhuizen kunt u direct bij ons aanschaffen. Van het ontwerp tot aan het transport en de montage, wij verzorgen alles voor u. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie.