Veelgestelde vragen

Wij helpen u graag om antwoord te geven op uw vragen!

Kan ik bij jullie rechtstreeks kopen?

Ja u kunt rechtstreeks bij ons kopen. Hermes verkoopt haar tuinhuizen, bergingen, schuttingen en overkappingen namelijk rechtstreeks aan de consument. Wilt u graag meer informatie? Vul dan even ons contactformulier in.

Wat is de garantietermijn?
Bij een deugdelijk montage en normaal gebruik geldt een garantietermijn van 1 jaar. Op de coating van de buitenwanden geldt een fabrieksgarantie (Tata Steel) van 10 jaar.
Kan ik jullie tuinhuizen zelf in elkaar zetten?
Onze standaard tuinbergingen en tuinhuizen met overkapping worden als bouwpakket geleverd en zijn door de consument zelf te bouwen. Hierbij is enige vorm van handigheid en technisch inzicht noodzakelijk. 

Maatwerk tuinhuizen zijn uitsluitend te koop als dit door de reseller of montagebedrijf geplaatst gaat worden.

Kan ik jullie schuttingen zelf plaatsen?
Onze schuttingen zijn zelf te plaatsen. Hierbij is enige vorm van handigheid en technisch inzicht noodzakelijk. Echter adviseren wij om de plaatsing over te laten aan de reseller of montagebedrijf.
Op wat voor ondergrond kan ik het tuinhuis plaatsen.
Het beste uitgangspunt is een betonvloer al dan niet afgewerkt met tegels, maar ook op een bestrating van (grote) tegels kan het tuinhuis geplaatst worden. Als alternatief kan er gekozen worden om het te plaatsen op betonbanden. Belangrijk is het geheel zo goed als waterpas is. Bij twijfel kunt u bij een reseller informatie vragen.
Kosten van het tuinhuis?
U kunt een offerte opvragen bij de dichtstbijzijnde reseller.
Onderhoud van het tuinhuis?
Onze tuinhuizen vragen nauwelijks onderhoud en door de extreem goede coating zal het tuinhuis niet verkleuren. Schilderen behoort echt tot het verleden. Enkel het afnemen met een sopje en vochtige doek is voldoende.
Voordelen van een geïsoleerd tuinhuis?
Omdat het tuinhuis is geïsoleerd zal er geen condensvorming optreden. De spullen die in het tuinhuis staan gaan hierdoor niet roesten. De 40 mm dikke sandwichpanelen hebben een R waarde van 1,12. Dit is een minimale thermische isolatie die temperatuurschommelingen vertraagd overneemt.
Leveren jullie alleen in Nederland ?

Wij leveren onze producten in Nederland, België en Frankrijk, maar ook buiten deze grenzen is het mogelijk om te genieten van de Hermes buitenleven producten. Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat voor materialen worden er gebruikt?
Onze tuinhuizen worden gemaakt van sandwichpanelen, waarvan de binnen- en buitenplaat van staal zijn, voorzien van een extreem goede coating. De isolatiekern is van EPS (Expanded Polystyreen). Ook de profielen (zetwerk) wordt van dit staal gemaakt.
Zijn jullie tuinhuizen milieuvriendelijk?
Onze materialen zijn Cradle to Cradle. Het betekent dat de grondstoffen die gebruikt worden, volledig hergebruikt kunnen worden, zonder hun waarde te verliezen.
Wat is de levensduur?
Bij deugdelijk gebruik kunt u tientallen jaren plezier hebben van de Hermes buitenleven producten.
Hoe worden de schuttingen gemonteerd?
We hebben vier soorten schuttingen in ons assortiment, drie daarvan bestaan uit palen met een schuttingdeel. De montage gebeurd op de ‘klassieke’ manier. De schutting HZ125 heeft een onzichtbare verankering in het midden van het schuttingpaneel. Door deze innovatieve manier van monteren ontstaat er een strakke en moderne uitstraling.
Welke lengte kan ik de schuttingen bestellen?
We hebben vier soorten schuttingen in ons assortiment, drie daarvan hebben een standaard schutting deel. De schutting HZ125  (link) kan bestaan uit langere lengtes uit een stuk tot ca 13,50m. Vraag de reseller naar de mogelijkheden.