Veelgestelde vragen

Wij helpen u graag om antwoord te geven op uw vragen!

Kan ik bij jullie rechtstreeks kopen?

Ja u kunt rechtstreeks bij ons kopen. Hermes verkoopt haar tuinhuizen, bergingen, schuttingen en overkappingen namelijk rechtstreeks aan de consument. Wilt u graag meer informatie? Vul dan even ons contactformulier in.

Onze tuinhuizen in de standaardmodellen zijn ook te koop en te bezichtigen bij onze reseller:
– Sfeervol Buitenleven, Berkenkamp 49, 5434 PC Vianen www.sfeervolbuitenleven.nl

Wat is de garantietermijn?
Bij een deugdelijk montage en normaal gebruik geldt een garantietermijn van 1 jaar. Op de coating van de buitenwanden geldt een fabrieksgarantie (Tata Steel) van 10 jaar.
Kan ik jullie tuinhuizen zelf in elkaar zetten?

Onze standaard tuinbergingen en tuinhuizen met overkapping worden als bouwpakket geleverd en zijn door de consument zelf te bouwen. Hierbij is enige vorm van handigheid en technisch inzicht noodzakelijk. Wij verstrekken daarvoor een montagehandleiding.

Maatwerk tuinhuizen worden uitsluitend door onze eigen monteurs geplaatst.

Kan ik jullie schuttingen zelf plaatsen?

Onze schuttingen zijn zelf te plaatsen. Hierbij is enige vorm van handigheid en technisch inzicht noodzakelijk. Wij verstrekken voor het model HZ125 een montagehandleiding. Echter adviseren wij om de plaatsing over te laten aan onze eigen monteurs

Op wat voor ondergrond kan ik het tuinhuis plaatsen.

Voordat wij een tuinhuis plaatsen gaan wij uit van de aanwezigheid van een vlakke (waterpas) en gladde ondervloer of draagkrachtige fundering onder alle wanden.

Geschikte ondervloeren zijn betonvloeren en tegelvloeren (met tegels van minimaal 2,4 m2 oppervlakte). Wij bouwen met voorkeur op betonbanden van (bxh) 100×200 mm, die rondom in stelbeton in een draagkrachtige ondergrond, bestemd voor de toepassing, waterpas zijn geplaatst.

Indien geen draagkrachtige ondergrond aanwezig is, plaatsen wij schroeffundatie bestaande uit het benodigd aantal schroefpalen van benodigde lengte, waarop wij een stalen frame monteren. Op het stalen frame worden de wanden van het tuinhuis geplaatst.

Kosten van het tuinhuis?

U kunt zelf een offerte berekenen via onze ontwerp uw tuinhuis module” of contact opnemen met onze reseller bij u in de buurt: Sfeervol buitenleven te Vianen,www.sfeervolbuitenleven.nl

Onderhoud van het tuinhuis?

Onze tuinhuizen vragen nauwelijks onderhoud en door de extreem goede coating zal het tuinhuis niet verkleuren (UV bestendig). Schilderen behoort echt tot het verleden. Enkel het afnemen met een sopje en vochtige doek is voldoende.

Voordelen van een geïsoleerd tuinhuis?

Omdat het tuinhuis is geïsoleerd zal er geen condensvorming optreden. De spullen die in het tuinhuis staan gaan hierdoor niet roesten. De wanden van 80 mm dikke sandwichpanelen hebben een R waarde van 2,22. Het dak van 100 mm dikke sandwichpanelen heeft een R waarde van 2,78. Deze thermische isolatie neemt temperatuurschommelingen vertraagd over.

Leveren jullie alleen in Nederland ?

Wij leveren onze producten in Nederland, België en Frankrijk, maar ook buiten deze grenzen is het mogelijk om te genieten van de Hermes buitenleven producten. Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat voor materialen worden er gebruikt?

Onze tuinhuizen worden gemaakt van sandwichpanelen, waarvan de binnen- en buitenplaat van 0,6 mm staal zijn, voorzien van een extreem goede coating. De isolatiekern is van EPS (Expanded Polystyreen). Ook de profielen (zetwerk) wordt van dit staal gemaakt.

Zijn jullie tuinhuizen milieuvriendelijk?
Onze materialen zijn Cradle to Cradle. Het betekent dat de grondstoffen die gebruikt worden, volledig hergebruikt kunnen worden, zonder hun waarde te verliezen.
Wat is de levensduur?
Bij deugdelijk gebruik kunt u tientallen jaren plezier hebben van de Hermes buitenleven producten.
Hoe worden de schuttingen gemonteerd?

We hebben die soorten schuttingen in ons assortiment, twee daarvan bestaan uit palen met een schuttingdeel. Deze worden op de ‘klassieke’ manier gemonteerd. De schutting HZ125 heeft een onzichtbare verankering. De verankering is in de schutting verwerkt. Voor de montage van dit type schutting is een montage instructie voorhanden. Door deze innovatieve manier van monteren ontstaat er een strakke en moderne uitstraling.

Welke lengte kan ik de schuttingen bestellen?

We hebben drie soorten schuttingen in ons assortiment, t.w.

  • HZ40, bestaande uit schuttingdelen met horizontaal plankprofiel van 2 m lengte en 2 palen; bestellen per schuttingdeel
  • VK40, bestaande uit schuttingdelen met verticaal plankprofiel van 2,3 m lengte en 2 palen; bestellen per schuttingdeel
  • HZ125 kan in alle lengtes, afgerond op 1 m besteld worden. De maximale ‘vaste’ lengte is 8 m. Alle lengtes kunnen gekoppeld worden.

In welke maten kan ik poorten bestellen?

Wij leveren enkele poorten in de standaardmaat (bxh) 1,2 x 2 m met verticaal en horizontaal plankprofiel en een vrije doorloop van ca. 1 m. Afwijkende breedtes en hoogtes op aanvraag

En wij leveren tevens dubbele poorten in de standaardmaat (bxh) 2,17 x 2 m met verticaal en horizontaal plankprofiel en een vrije doorloop van ca. 1,97 m. Afwijkende breedtes en hoogtes op aanvraag.