Tuinhuis ontwerpen

GENIET MEER VAN UW TUIN!

Uw eigen tuinhuis ontwerpen

Wilt u graag uw eigen tuinhuis ontwerpen? Naast onze standaard afmetingen hebben wij ook een ontwerpmodule. In deze module heeft u de mogelijkheid om uw tuinhuis naar eigen wens samen te stellen.

Heeft u liever dubbele deuren en verlichting in de overkapping? Of wilt u toch liever een meer traditioneel tuinhuis? U kunt goed uw creativiteit gebruiken bij het ontwerpen van uw droom tuinhuis. Na het doorlopen van de ontwerpfase heeft u een duidelijk beeld hoe uw tuinhuis of tuinhuis met overkapping er uit komt te zien.

Al onze tuinhuizen zijn voorzien van hoogwaardige materialen. Het gebruik van de metalen EPS sandwichpanelen zorgt voor een moderne en unieke uitstraling. 

Naast een luxe tuinhuis garandeert Hermes ook dat uw tuinhuis geïsoleerd, onderhoudsvrij en duurzaam is. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit over de jaren behouden wordt. 

Antraciet tuinhuis met overkapping eigen tuinhuis ontwerpen

Binnen een paar stappen uw tuinhuis ontwerpen

Binnen enkele stappen kunt u uw eigen tuinhuis ontwerpen. U kunt in enkel een paar eenvoudige en visuele stappen een eigen ontwerp maken. Laat uw creativiteit de vrije gang. De ontwerpmodule is geheel kosteloos en is meerdere malen te doen als u er niet uit komt.

Grasmaaier voor tuinhuis zonder overkapping eigen tuinhuis ontwerpen

1. Kies uw tuinoplossing

U heeft de keuze tussen twee soorten categorieën (deze worden nog uitgebreid):

 1. Tuinhuis
 2. Tuinhuis met overkapping

U kunt kiezen wat voor soort tuinhuis u wilt ontwerpen. Deze stap is niet leidend en u kunt altijd terugkeren en wisselen van categorie.

2. Overkapping, overstek en kleur

In deze stap kunt u de overkapping (mits deze er is), overstek en kleur selecteren. 

U kunt de keuze maken aan welke kant de overkapping ten opzichte van het tuinhuis komt. Tevens kunt u kiezen of het tuinhuis vervaardigd wordt met of zonder overstek. 

Een overstek kan er voor zorgen dat het regenwater minder direct tegen de muren van het tuinhuis komt. Zo kan uw tuinhuis nog langer meegaan. Ook kan een overstek zorgen voor een chique en moderne uitstraling.

Ten slotte heeft u de keuze welke kleur het tuinhuis (en overkapping) krijgt. 

3. Afmetingen

Bepaal de afmetingen van het tuinhuis en de eventuele overkapping. Er zijn verschillende ‘standaard’ afmetingen waar u tussen kunt kiezen. Deze zijn hier dan ook eenvoudig te selecteren. Mocht u nog specifieke wensen hebben met betrekking tot de afmetingen? Neem dan contact op met onze experts. 

eigen ontwerp tuinhuis fiets voor tuinhuis met overstek

4. Deuren en ramen

Vervolgens kunt u bij het ontwerpen van uw tuinhuis de keuze maken tussen verschillende ramen en deuren. Hierin bieden wij talloze opties aan. 

De deuren en ramen kunnen op verschillende locaties in uw tuinhuis geplaatst worden. Zo kunt u naar eigen wens de deuren en ramen plaatsen.

Deuren

U heeft de keuze tussen een enkele en een dubbele deur. De enkele deur heeft de afmeting (hxb) 210 x 93 cm.De dubbele deur heeft de afmeting (hxb) 210 x 180 cm.

Er zijn 5 typen enkele- en dubbele deuren beschikbaar, t.w.:

 • Paneeldeur; volledig geïsoleerde dichte deur
 • Paneeldeur met kwart glas aan de bovenzijde
 • Paneeldeur met half glas aan de bovenzijde
 • Deur met vol glas in 2 stroken
 • Deur met vol glas in 4 stroken

U heeft de keuze tussen de kleuren antraciet en wit.

Heeft u nog specifieke wensen? Neem dan contact op.

Ramen

Er zijn 4 raammodellen beschikbaar, t.w.:

 • Raam met vast glas
 • Kiepraam
 • Draai-/ kiepraam
 • Klepraam

U heeft de keuze tussen de kleuren antraciet en wit.

Heeft u nog specifieke wensen? Neem dan contact op.

5. Verlichting

Een verlichting set bestaat uit maximaal 3 groepen met een variabel aantal LED spots. Een LED spot van 2,3 W is dimbaar geschakeld met afstandsbediening, inclusief 1 magnetische wandhouder.

Er worden 3 verlichtingsgroepen onderscheiden, t.w.:

 • Plafond berging
 • Plafond overkapping (indien gekozen is voor een overkapping)
 • Plafond overstek (indien gekozen is voor een overstek)
 • Per groep bestaat de mogelijkheid het aantal spots te kiezen.
Tuinhuis met overkapping met zitje eigen ontwerp

6. Montage

Na het doorlopen van de vorige stappen heeft u uw eigen tuinhuis ontworpen. U heeft nu de keuze of u het tuinhuis wil laten monteren of toch liever zelf in elkaar wilt zetten. 

Zelf monteren

Als u kiest voor zelf monteren dan ontvangt u van ons een montage handleiding. Hierin wordt de montage stapsgewijs uitgelegd inclusief ondersteunende foto’s. Desgewenst ontvangt u, vóór aanvang montage, mondeling support van maximaal 1 uur door een van onze specialisten. Het transport kunt u ook zelf regelen, dan wel door ons laten verzorgen tegen transportkosten.

Transport en montage door Hermes

Onze vakkundige monteurs bouwen tegen scherpe tarieven uw tuinhuis. De tarieven die wij hanteren zijn inclusief transport.

7. Notities

Het kan zijn dat u nog bijzonderheden of vragen heeft na het ontwerpen van uw tuinhuis. In deze stap kunt u deze vragen of opmerking nog toevoegen. 

Offerte

Nadat u weet hoe uw tuinhuis er uit komt te zien bent u natuurlijk benieuwd wat het gaat kosten. Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij laten u direct de prijs zien. Na het aanvragen kunt u deze offerte direct downloaden en ontvangt u deze via de mail.

Deze offerte aanvraag is vrijblijvend en verplicht u tot niets.

Start nu direct

Wilt u dus graag uw eigen tuinhuis ontwerpen? Ga dan nu naar onze ontwerp- en offertemodule en bekijk uitgebreid wat alle opties zijn. Komt u er zelf niet uit? Neem dan contact op met één van onze experts. Die kijkt graag met u mee wat de mogelijkheden voor u en uw tuin zijn. 

Wat klanten over onze producten zeggen

Deze Hermes tuinhuizen en schuttingen zijn geplaatst in samenwerking met onze (premium) resellers.

Ontwerp uw eigen tuinhuis

Een wit of zwart tuinhuis? Met of zonder overkapping? Dat is bij Hermes geen probleem. Ontwerp uw eigen tuinhuis of tuinberging en ontvang op basis hiervan uw offerte.

Download onze brochure

Wilt u alles over onze tuinbergingen, tuinhuizen met overkapping en schuttingen op uw gemak teruglezen? Vul uw naam en e-mailadres in en ontvang onze brochure binnen 1 minuut in uw mailbox.

Op zoek naar een simpele oplossing?

Naast onze op-maat gemaakte tuinhuizen kun je ook kiezen voor één van onze standaard modellen tuinberging zelfbouw pakketten.

Makkelijk in elkaar te zetten en betaalbaar!

Interesse in onze producten?

Alle tuinhuizen en schuttingen van Hermes Tuinhuizen kunt u direct bij ons aanschaffen. Van het ontwerp tot aan het transport en de montage, wij verzorgen alles voor u. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie.